Etevan osaajat siirtyvät myös maakuntaan

Oma Hämeen henkilöstötilaisuus Eteva kuntayhtymässä kokosi 2.11. Hämeenlinnan Virvelinrantaan noin neljäkymmentä osallistujaa.

Toimitusjohtaja Katrina Harjuhahto-Madetoja kertoi Etevan tilanteesta sote-uudistuksessa. Eteva on suurin vammaisalan osaamiskeskus Suomessa. Työntekijöitä on yhteensä 1300.

Eteva toimii kolmen maakunnan alueella (Kanta-Häme, Päijät-Häme ja Uusimaa). Kanta-Hämeessä toimintaa on Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Lopella. Sote-uudistuksen lisäksi muutoksia tuo uusi vammaislainsäädäntö.

Sote-uudistukseen valmistautuminen on Etevassa aloitettu jo vuonna 2014. Tavoitteena on jatkuva parantaminen, laadukas ja tehokas toiminta sekä taloudellisuus. Asiakastyötä ei muutoksessa vaaranneta.

– Hyvä, että laadun eteen tehdään Etevassa töitä, muutosjohtaja Jukka Lindberg totesi. Hän kertoi, että Oma Hämeen henkilöstötilaisuuksissa käynnistellään maakunnan yhteistoimintaa. Lindbergin mukaan päätös tulevasta organisaatiosta täytyy tehdä keväällä 2018.

– Tiedon siitä mihin kuuluu, pitää tulla henkilöstölle hyvissä ajoin. Ja jatkuvasti välitetään tietoa valmistelun vaiheista ja aikataulusta, Jukka Lindberg sanoi.

Etevan kuntayhtymän henkilöstölle sote-uudistus on selkeä siinä mielessä, että kaikki tulevat siirtymään maakuntaan. Periaatteena on, että fyysisesti tietyn maakunnan alueella työskentelevät henkilöt tulevat siirtymään siihen samaan maakuntaan.

– Kaikki päätyvät töihin maakuntaorganisaatioon. Osa maakuntaan, osa maakunnan palvelulaitokseen ja osa yhtiöitettyyn toimintaan, Katrina Harjuhahto-Madetoja kertoi. – Maakunnan sote-henkilöstön rakenteessa tulee tapahtumaan siirtymää johdosta ja keskijohdosta asiakastyöhön, hän jatkoi.

Valinnanvapauden osalta vammaisille henkilölle on esitysten mukaan tulossa henkilökohtainen budjetti tai asiakasseteli. – Siihen suuntaan mennään, että asiakas valitsee. HUS:ssa lasketaan päiviä siihen, kunnes asiakas päättää maksetaanko sinulle palkkaa, Katrina Harjuhahto-Madetoja sanoi.

– Ja lähipalvelujen käsite menee uusiksi. Palvelu voidaan tarjota lähellä esimerkiksi sähköisenä palveluna, liikkuvana klinikkana, kotiin tuotuna palveluna tai vaikka ostoskeskuksessa.

Tuleva työehtosopimus pohdituttaa

– Sovelletaanko tulevaisuudessa KVTESiä vai jotakin muuta? etevalaisten joukossa mietittin.

Oma Hämeen henkilöstöfoorumin edustaja Päivi Kaisla kertoi, että henkilöstöfoorumissa keskustellaan muun muassa työehtosopimuksiin liittyvistä kysymyksistä. Tarkoituksena on esimerkiksi koota henkilöstön tavoitteita siirtosopimukseen.

Päivi Kaisla kertoi myös, että Kanta-Hämeessä henkilöstö on päässyt hyvin mukaan sote-uudistuksen valmisteluun. Esimerkiksi ohjausryhmässä ja työryhmissä on henkilöstön edustajia.

– Miltä tuntuu siirtyä töihin Kanta-Hämeen maakuntaan? tilaisuuden puheenjohtaja, Etevan henkilöstöjohtaja Irma Oinonen kyseli.  – Paniikkia ei ole havaittavissa. Henkilöstöä on informoitu hyvin, hän totesi.

Kehitysvammapsykiatrian yksikössä työskentelevien osalta ilmassa on kuitenkin epätietoisuutta. Etevassa on vankkaa alueen osaamista. Palvelua tullaan jatkossa keskittämään alueellisesti tai maakunnallisesti. Miten se vaikuttaa tulevaan työhön?  – Neuvotteluja käydään, Katrina Harjuhahto-Madetoja sanoi.

– Pitääkö uudistuksen aikataulu, vai kaatuuko kaikki taas? etevalaisten joukosta kysyttiin tilaisuuden päätteeksi. – Aikataulu on tiukka, eikä se kestä suuria muutosliikkeitä, Jukka Lindberg vastasi. – Mutta kyllä tästä varmuudella jotakin uutta syntyy.

Leena Rantala
Leena Rantala

Projektiassistentti

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun