Oma Häme valmistelee Kanta-Hämeen maakuntauudistusta

Tiistai 25.10 oli maakuntauudistuksen valmistelun suuri päivä: aamupäivällä Hämeenlinnassa järjestettiin maakuntauudistuksessa mukana olevien organisaatioiden henkilöstölle suunnattu seminaari ja iltapäivällä kokoontui maakuntauudistuksen valmisteluryhmä.

Avoimuutta ja hyvää johtamista muutokseen

Seminaarissa käytiin keskustelua erityisesti itsehallinnosta, verotuksesta sekä henkilöstön asemasta. Erityisen tärkeänä pidettiin henkilöstön osallistamista jo varhaisessa vaiheessa, sekä asukkaiden ja asiakkaiden mukana oloa valmistelussa. Lisäksi keskusteluun nousivat päätöksenteko ja hyvän muutosjohtamisen tärkeys.

Finanssineuvos Teemu Eriksson valtiovarainministeriöstä korosti avoimutta valmistelun jokaisessa vaiheessa, erityisesti silloin kun uudistus alkaa toden teolla konkretisoitua. Eriksson sanoi, että osalle henkilöstöstä uudistus tulee tapahtumaan muutosten sarjana, ei yhtenä isona muutoksena.

”Avoimuus ja muutoksen hyvä hoitaminen on erittäin tärkeää.” Eriksson totesi.

Seminaarin avasi maakuntahallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemunki. Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen kävi läpi maakuntauudistuksen merkitystä ja etenemistä Kanta-Hämeessä. Valtiohallinnon ja ELY-keskuksen näkökulmaa toi esiin Hämeen ELY-keskuksen ylijohtaja Pekka Savolainen. Maakuntauudistuksen muutosjohtajaksi Kanta-Hämeessä nimetty Matti Lipsanen esitteli käytännön näkökulmia uudistuksen valmisteluun. Viestinnän tärkeydestä kertoi ELY-keskuksen yksikön päällikkö Riitta Turunen. Henkilöstön ja henkilöstöedustuksen näkökulman kiteytti JUKOn edustajana toiminut Mirva Kandolin Hämeen liitosta.

Seminaarin videotallenne on katsottavissa täältä: Kanta-Häme ja maakuntauudistus

Lausuntopohjat lakipaketista on julkaistu

Oma Hämeen projektiryhmä on valmistellut lausuntopohjan lausunnolla olevasta sote- ja maakuntauudistusta koskevasta lakipaketista. Matti Lipsanen esitteli lausuntopohjaa seminaarin osallistujille ja valmisteluryhmälle. Lausuntopohjassa nostetaan esille uudistuksen toteuttamisen keskeisimmät kysymykset Kanta-Hämeen näkökulmasta. Maakunnan kunnat ja kuntayhtymät voivat hyödyntää lausuntopohjaa omien lausuntojensa valmistelussa, mutta ne päättävät luonnollisesti itse oman lausuntonsa sisällöstä.

Lisäksi pelastusjohtaja Esa Pulkkinen esitteli valmisteluryhmälle lausuntopohjan pelastustoimen järjestämisluonnokseksi.

Maakuntauudistuksen valmisteluryhmän kokouksessa käytiin keskustelua myös valmistelun seuraavista askeleista. Työryhmien kokoaminen ja työskentely alkaa lähiaikoina.

Seuraava maakuntauudistuksen valmisteluryhmän kokous on 30.11.2016.

Lisätietoja:
Muutosjohtaja Matti Lipsanen, Hämeen liitto, p. 050 506 0697

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun