Keskussairaalan henkilöstötilaisuus: kohti ainutlaatuista sosiaali- ja terveydenhuollon integraatiota

Oma Hämeen infotilaisuuteen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin henkilöstölle 4.10. osallistui yli 90 ihmistä. Lisäksi tilaisuus välitettiin videolla Riihimäen sairaalaan.

Projektipäällikkö Jukka Lindberg totesi, että uudistukseen liittyvä sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio on ainutlaatuinen. Näin laajasti ei yhdistämistä ole tehty muualla Euroopassa.

Jukka Lindbergin mukaan Kanta-Hämeen maakunnassa on kuitenkin kokemusta suurista muutoksista, esimerkiksi Forssan hyvinvointikuntayhtymän muodostamisesta ja naapurikuntien yhdistymisestä Hämeenlinnaan.

Terveydenhuollon integraatiossa tärkeää on tiedon hallinta ja prosesseihin liittyvät asiat. Ammattilaisten käytössä tulisi olla sama terveys- ja hoitosuunnitelma. Lääkärien lähetteet voisi korvata konsultaatioilla, kun erikoissairaanhoito on lähellä perusterveydenhuoltoa.

Henkilöstön siirtyessä palvelussuhde-edut säilyvät

Petri Alaluusua kertoi, että uudistuksessa koko sairaanhoitopiirin henkilöstö siirtyy maakunnan palvelukseen. Sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua vetää Oma Hämeen henkilöstöasioita valmistelevaa HR-ryhmää.

Henkilöstöasioiden valmistelu on avointa, ja tarkoitus on julkaista ensimmäinen Oma Hämeen henkilöstötiedote loppuvuodesta. Suositukset valmisteluvaiheen rekrytointiin, palkkapolitiikkaan ja paikallisiin henkilöstöä koskeviin sopimuksiin on jo tehty. Maakunnan väliaikainen valmisteluelin huolehtii tarvittavien virkojen valmistelusta ja siirtosopimuksista.

Työntekijät miettivät luonnollisesti, miten oman työtehtävän tulee käymään. Työllisyysnäkymät ovat hyvät ja kilpailu työntekijöistä on kovaa. Maakunnan on tarkoitus olla kilpailukykyinen työnantaja.

Henkilöstön edustaja Päivi Kaisla valotti liikkeenluovutuksen ideaa: henkilöstö siirtyy kuntayhtymästä maakuntaan entisin palvelussuhde-ehdoin. Ehdot koskevat kuitenkin vain siirtohetkeä, eikä lainsäädännössä ole siirtymäajan suojaa.

Päivi Kaisla kertoi, että henkilöstö on päässyt hyvin mukaan Oma Häme -valmisteluun. Pääsopijajärjestöt ovat sopineet keskenään edustajat eri työryhmiin. Työryhmissä katsotaan koko maakunnan asiaa, ja paikat on jaettu eri seudut huomioiden.

Miten saadaan työaika riittämään Oma Hämeen valmisteluun? henkilöstön joukosta kysyttiin. Petri Alaluusuan mukaan ensisijaista on huolehtia omista potilaista ja heidän hoidostaan. Valtio rahoittaa väliaikaisen valmisteluelimen työtä, jolloin voitaneen irrottaa enemmän henkilöitä uudistuksen valmisteluun.

Hallintoylihoitaja Kirsi Leino painotti suunnittelun ja ennakoinnin merkitystä maakunnallisessa valmistelussa. – Edelleen on paljon tehtävää, Kirsi Leino totesi.

Miten kumppanuus yksityisten yritysten kanssa toteutuu? Jukka Lindbergin mukaan yritykset eivät ole suoranaisesti Oma Häme -valmistelussa mukana, mutta suunnittelussa heidät huomioidaan. Entä miten kuntoutus otetaan huomioon riittävän laajasti? Kuntoutusasiat integroidaan kokonaisuuteen kaikkien eri Oma Hämeen sote-työryhmien työskentelyn kautta.

Katso myös henkilöstön kysymykset muun muassa yt-neuvotteluista.

Auli Anttila
Auli Anttila

Projektiasiantuntija

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun