Sote-uudistus kiinnosti hausjärveläisiä

Hausjärven henkilöstö- ja asukastilaisuuksissa oli molemmissa nelisenkymmentä osallistujaa hienosta syksyisestä kelistä huolimatta. Henkilöstöpäällikkö Päivi Ojasen toimi henkilöstötilaisuuden emäntänä ja Kari Masalinin asukastilaisuuden isäntänä.

Sote-henkilöstö siirtyy maakunnan palvelukseen

Hausjärven kunnassa on kolmisensataa työntekijää, heistä 100 on sote-alalta. Oma Hämeen henkilöstöryhmän puheenjohtaja Petri Alaluusua kertoi, että työntekijät tulevat siirtymään maakunnan työntekijöiksi ns. vanhoina työntekijöinä ja näin ollen edut säilyvät ennallaan.

Uudistuksessa työt eivät tule häviämään minnekään, tosin tapa tehdä ja tuottaa voi muuttua. Henkilöstöfoorumin edustaja Mirja Hallikainen muistutti, että muutosprosessin edetessä työntekijöille tulee kertoa selkokielellä, mitä on tapahtumassa; mitkä työt jäävät peruskuntaan ja mitkä siirtyvät.

Kuntalaiset osallisiksi muutoksen suunnitteluun

Lopen kunnanjohtaja Karoliina Frank kertoi sote-muutoksen taloudellista vaikutuksista ja haasteista. Rakenteita muuttamalla haetaan uusia ratkaisuja ja säästöjä.

Oma Hämeen kuntalaiskyselyn vastausprosentti jäi matalaksi, koska asukkaat eivät olleet huomanneet kyselyä. Päätöksentekoon tarvitaan kuitenkin tietoa paikallisista olosuhteista. Kuinka kunnan ja maakunnan väki saadaan mukaan? Esimerkiksi maakunnan alueen vanhus-, vammais- ja nuorisoneuvostoja kuullaan suunnittelussa.

Kuntalaisten kysymykset olivat käytännönläheisiä. Miten pääsen tulevaisuudessa lääkäriin? Missä on lähin terveyskeskus? Keskustelussa nousi esille myös liikkuminen eri palveluihin. Kuka kuljetuksia jatkossa koordinoi ja hallinnoi?

Riikka Haahtela
Auli Anttila

Riikka Haahtela
Riikka Haahtela

Projektiasiantuntija

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun