Kohti kärkihanketta – LAPE-seminaarikierros käynnistyi

Kuinka lasten, nuorten ja perheiden palvelut järjestetään vuonna 2019? Miten voidaan muuttaa toimintakulttuuria? Voidaanko sitä muuttaa?

lape-seminaari-1

Hattulan kunnan uusi Juteinikeskus täyttyi keskiviikkona 14.9. LAPE-hankkeen aloituksesta kiinnostuneesta maakunnan väestä. Esitysten aiheet liittyivät LAPE-kärkihankkeen sisältöinä oleviin aiheisiin: toimintakulttuurin muutokseen ja perhekeskukseen.

Tilaisuuteen oli kutsuttu Oma Hämeen ohjausryhmä sekä lasten, nuorten ja perheiden työryhmä. Lisäksi paikalla oli runsas joukko alan ammattilaisia.  Osallistujia tuli paikalle vajaa kahdeksankymmentä. Tilaisuus oli kilpailukykyinen samaan aikaan pidetyille kuntamarkkinoille!

Hienojen tilojen takia väki ei kuitenkaan tullut paikalle, vaan hyvän ohjelman. Projektipäällikkö Jukka Lindberg oli lupautunut avaamaan tilaisuuden ja samalla koko seminaarikiertueen. Jukka kertoi sisältöjen olevan avainasemassa sote-uudistuksen kehittämisessä Oma Hämeen alueella.

Oma Hämeen Lapset, nuoret ja perheet -työryhmän puheenjohtaja, Hattulan sivistysjohtaja Jari Wihersaari ja projektiasiantuntija Riikka Haahtela esittelivät vieraat ja toimivat paneelin juontajina. Paikalle olivat lupautuneet alustajiksi sekä panelisteiksi asiantuntijoita eri aloilta.

Professori Kirsi Juhila edusti Tampereen yliopistoa sekä sosiaalityön tutkimuksen näkökulmaa. Kirsi vastaa ja koordinoi Oma Hämeen ja Tampereen yliopiston välistä yhteistyötä.

Tilaajajohtaja Markku Rimpelä on Oman Hämeen väelle tuttu ja niin myös Markun asiantuntemus.  Markun kanssa on hyvä aloittaa maakunnan lape-palvelujen kehittämistä.

Yhtymäjohtaja Juha Heino Forssasta (FSHKY) avasi omassa puheenvuorossaan innostavasti johtamisen eri näkökulmia ja sen merkitystä sote-integraationkin luomisessa.

Helsingin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtelalla on kokemusta ylisektorisesta johtamisesta ja niihin liittyvistä toimintakulttuurin muutoksien haasteista.

Alkupuheenvuorojen jälkeen käytin vilkas paneelikeskustelu, jossa panelistit ottivat kriittisesti kantaa myös toistensa ajatuksiin. Kirsi Juhila totesi omassa loppupuheenvuorossaan, että Oma Hämeen työryhmien loppuraportti on hyvä runko nyt tehtävälle jatkotyölle. Olemme oikealla polulla.

Keskustelua ja keskusteltavaa olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa. Onneksi seminaareja on tulossa lisää näistä tärkeistä ja haastavista aiheista. Seuraava seminaari on 12.10.2016 Hämeenlinnan Tuomelan koulussa. Sieltä maakunnan LAPE-hankkeen tärkeä seminaarikierros jatkuu kohti Forssaa ja Riihimäkeä. Vuoden aikana pidetään kuusi kokoontumista, joita viimeinen taas Juteinikeskuksessa.

Jari Wihersaari, Lapset, nuoret ja perheet -työryhmän puheenjohtaja
Riikka Haahtela, projektiasiantuntija, Lapset, nuoret ja perheet -työryhmän sihteeri

Riikka Haahtela
Riikka Haahtela

Projektiasiantuntija

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun