Hattulassa puhuttiin sote-palvelujen kilpailutuksesta

Hattulan Juteinitalon auditorio täyttyi tiistaina 6.9. mukavasti, kun Oma Hämeen projektipäällikkö Jukka Lindberg ja projektiasiantuntija Riikka Haahtela kertoivat henkilöstötilaisuudessa maakunnan sote-valmistelun tilanteesta. Väkeä oli kuutisenkymmentä, ja keskustelu oli aktiivista.

Mukana oli myös Oma Hämeen henkilöstöasioita selvittävän työryhmän vetäjä Petri Alaluusua. Hattulassa tilanne on mielenkiintoinen, sillä kunta on kilpailuttamassa terveyspalvelujen tuottamisen yksityisillä toimijoilla. Osa työntekijöistä siirtyy pois kunnan palkkalistoilta jo ensi vuoden aikana, loput soten tultua vuoden 2019 alussa. Yksityiselle tuottajalle on siirtymässä vastuu suun terveydenhuollosta, lääkäripalveluista, vuode- ja sairaalatoiminnasta, vanhusten ja mahdollisesti vammaisten asumispalveluista.

Tarjouskilpailu on käynnissä, ja ennen lopullista ratkaisua Hattula neuvottelee asiasta vielä Oman Hämeen kanssa.  Muutokset koskettavat eri vaiheissa kaikkia sosiaali- ja terveyspuolen työntekijöitä.

Illan kuntalaiskeskusteluun saapui paikalle nelisenkymmentä aktiivista kuntalaista. Seutuyhteistyön merkeissä mukana oli edustus myös Hämeenlinnasta. Kunnan edustajina paikalla oli valtuuston puheenjohtaja Kaj Nordenswan sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola, joka selvitti seikkaperäisesti Hattulan terveyspalvelujen kilpailutusta. Kilpailutuksen taustalla ovat erittäin hyvät kokemukset nykyisestä terveyspalvelun tuottajasta.

Kari Ventola ja Jukka Lindberg vastailivat ja kommentoivat, ja keskustelu sujui leppoisasti kysymysten ja vastausten ketjuna.

Riikka Haahtela
Riikka Haahtela

Projektiasiantuntija

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun