Oma Hämeen valmistelu jatkuu yhtenäisenä

Turhat pelot ja luulot yhdessä tekemisen esteistä on hävitetty täydellisesti. – Lauri Inna, Hattulan kunnanjohtaja

Oma Hämeen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen valmistelu jatkuu suunnitelmien mukaisesti. Kaikki Kanta-Hämeen kunnat, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä ja Hämeen liitto ovat edelleen hankkeessa mukana. Oma Hämeen ohjausryhmä totesi perjantaina, että maakunnan yhteiselle sote-valmistelulle on yhteinen tahtotila.

– Maakunta kävi tärkeät ja selventävät keskustelut Oma Hämeen valmistelusta ja ulkoistamissuunnitelmista. Oma Häme jatkuu yhteiseltä pohjalta. Hankkeella on kaikki edellytykset onnistua yhteisissä tavoitteissa. Oma Hämeestä saadaan Paras Häme, sanoo Oma Hämeen projektipäällikkö Jukka Lindberg.

Ohjausryhmä kokoontui perjantaina 17.6.2016 ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään ulkoistamissuunnitelmien vaikutusta Oma Häme –hankkeen jatkovalmisteluun. Ohjausryhmä päätti, että Oma Häme –valmistelun sisällä voidaan toteuttaa erilaisia palvelutuotantoratkaisuja, mutta ne edellyttävät sitä, että valmistelu tapahtuu yhteistyössä yhteisen maakuntavalmistelun sisällä.

Jatkossa sekä Hattulan kunta että Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä (FSHKY) tiedottavat aktiivisesti paikallisesta valmistelustaan Oma Häme –hankkeen projektiryhmälle. Ennen mahdollisten ulkoistamissopimusten solmimista pyydetään lausunto Oma Häme –ohjausryhmältä. Hattula ja FSHKY ovat tietoisia siitä, että ulkoistamissopimuksilla ei voi kiertää tulevaa lainsäädäntöä, joka muuttaa sote-palvelujen tuotannon maakunnalliseksi.

Hattulan kunnanjohtaja Lauri Inna kiitteli ohjausryhmän kokousta rakentavasta keskustelusta ja hyvästä hengestä.

– Oma Häme on tällä hetkellä varmasti vahvempi kuin koskaan tämän yhteisen suunnittelun jälkeen. Keskeistä on se, että nyt esimerkiksi Hattulan osalta pääsimme perusteellisesti selvittämään suunnitelmiamme. Turhat pelot ja luulot yhdessä tekemisen esteistä on hävitetty täydellisesti, Inna sanoo.

Lindberg projektiryhmän puheenjohtajaksi

Projektiryhmän puheenjohtaja ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymäjohtaja Juha Heino ei omasta pyynnöstään jatka projektiryhmän puheenjohtajana. Hän jatkaa projektiryhmän jäsenenä. Projektiryhmän puheenjohtajaksi valittiin Oma Hämeen projektipäällikkö Jukka Lindberg.

Lisätietoja
Jukka Lindberg
, projektipäällikkö, Oma Häme –hanke, jukka.lindberg@omahame.fi

 

TÄSTÄ ON KYSYMYS

• Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä (FSHKY) ja Hattulan kunta ovat suunnitelleet sote-palvelujensa ulkoistamista.

• Forssan seudulla suunnitellaan kokonaisulkoistamista, joka koskettaisi noin 1150 hyvinvointikuntayhtymän työntekijää. Hattulan ulkoistamissuunnitelman laajuus on vielä määrittelemättä.

• Oma Hämeen ohjausryhmä kuuli Hattulan kunnanjohtajan Lauri Innan sekä FSHKY:n yhtymäjohtajan Juha Heinon esitykset meneillään olevista ulkoistamissuunnitelmista perjantaina 17.6.2016.

Tia Yliskylä
Tia Yliskylä
Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun