Keskussairaalan hankesuunnitelmaa tehdään yhteistyössä Oma Hämeen kanssa

Kanta-Hämeeseen tulisi rakentaa uusi keskussairaala Harvialantien varteen keskustan itäpuolelle, rautatien viereen. Näin ehdottaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus.

Se esittää keskiviikkona 8.6.2016 kokoontuvalle sairaanhoitopiirin valtuustolle, että sairaalan hankesuunnitelma tehdään vaihtoehdon numero 3, eli Harvialantien vaihtoehdon pohjalta. Tontilla sijaitsee tällä hetkellä puunlastaus- ja puolustusvoimien varikkotoimintaa.

Hallitus esittää, että sairaanhoitopiiri huolehtii hankesuunnitelmaa laatiessaan tiiviistä yhteistyöstä Hämeen Liiton Oma Häme -hankkeen kanssa, koska tulevaisuudessa sairaanhoitopiirit sulautuvat osaksi maakuntaa.

– Keskeinen rooli sairaalatoiminnan organisoimisessa on Kanta-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista linjaavalla Oma Häme -ohjausryhmän päätöksillä, toteaa sairaanhoitopiirin hallitus.

Lisäksi sairaanhoitopiirin hallitus esittää, että valtuusto päättäisi käynnistää neuvottelut tonttivaihtoehtojen selvittämiseksi. Hallituksen esityksen mukaan sairaanhoitopiirin tulisi selvittää yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa, minkälaisia mahdollisuuksia on ostaa tai vuokrata tontti ja saada se rakennuskäyttöön.

Tavoiteaikataulu hankesuunnitelman valmistumiselle on 30.6.2017. Sairaanhoitopiirin valtuusto käsittelee asiaa keskiviikkona 8.6.2016.

Lisätietoja

Hannu Juvonen, sairaanhoitopiirin johtaja, puh. 03 629 3160, hannu.juvonen@khshp.fi
Jukka Lindberg, projektipäällikkö, puh. 040 595 0631, jukka.lindberg@hame.fi

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun